Solarni sistemi i paneli

Izrada solarnih sistema i elektrana za najrazličitije namene, po sistemu ključ u ruke uz obezbeđen servis i podršku.

Zahvaljujući razlićitim vrstama i tipovima solarnih panela u mogućnosti smo da izvedemo solarne elektrane na objektima svih vrsta i namena. Takođe smo u mogućnosti da obezbedimo solarne panele za specijalne namene, najrazličitijih oblika, dimenzija i snage kako bi se savršeno uklopili u objekat na koji se instaliraju.

Solarni sistemi i paneli

Solarni sistemi (elektrane)
za privatne, poslovne i industrijske korisnike

Solarne elektrane za najrazličitije namene; od najjednostavnijih modela za postavljanje na vikendicama i stambenim objektima, do solarnih elektrana za industrijske i poslovne objekte.

Zahvaljujući visoko efikasnim solarnim panelima različitih tipova u mogućnosti smo da proizvedemo i postavimo solarne elektrane na objektima svih vrsta i namena. Sve solarne elektrane se isključivo rade po sistemu ključ u ruke kako bi garantovali pouzdanost sistema u najdužem mogućem roku.

 • Klasični solarni paneli (za klasične solarne sisteme i elektrane)
 • Fleksibilni solarni paneli (za čamce, brodove, kamione, industrijske objekte i slično)
 • Solarni paneli za fasade i zastakljene površine (za objekte)
 • Specijalni solarni paneli po porudžbini

Solarne pumpe i solarni sistemi za navodnjavanje

Solarne pumpe

Solarne pumpe za navodnjavanje švajcarske proizvodnje, sa motorima poslednje generacije (bez četkica) koji obezbeđuju visoku pouzdanost i dug vek eksploatacije. Namenjene za manja domaćinstva. Mogućnost svih vrsta navodnjavanja (kap po kap, prskanje, zalivanje).

Idealne za navodnjavanje voćnjaka, vinograda kao i svih ostalih poljoprivrednih kultura.

Napajanje na 12V solarni panel – nema troškova benzina kao kod klasičnih motornih pumpi, čime se ostvaruju značajne uštede u periodu eksploatacije. Izuzetno jednostavne za rukovanje. Obezbeđen servis.

Solarni sistemi za navodnjavanje velikih površina

Projektuju se i izrađuju u zavisnosti od vrste kulture, potrebe i načina navodnjavanja.

Izvode se po sistemu ključ u ruke, obezbeđujući potpunu postprodajnu podršku i servis.

Mobilni solarni sistem

Mobilni solarni sistem (elektrana) za navodnjavanje površine do 5Ha. Ceo sistem se nalazi montiran na auto prikolici, čime se značajno ubrzava i olakšava transport i prebacivanje celog sistema sa jedne na drugu njivu, a kada se ne koristi na njivama – idealan je za kućnu i upotrebu u domaćinstvima.

Solarni sistemi za poljoprivredu

Zahvaljujući primeni novih tehnologija i kombinujući različite modele solarnih panela možemo da implementiramo solarne sisteme (elektrane) u bukvalno sve delove vašeg objekata, čineći vaš objekat zelen i energetski nezavisan.

Sve naše solarne elektrane izvodimo isključivo po sistemu ključ u ruke kako bi garantovali pouzdanost sistema u najdužem mogućem roku.

Idealni su za navodnjavanje svih poljoprivrednih kultura, voćnjaka, vinograda,…

Sistemi mogu da budu na 12/24V ili sa pretvaracima na redovno 220V napajanje – tako da nema troškova benzina kao kod klasičnih motornih pumpi, čime se ostvaruju značajne uštede u periodu eksploatacije. Izuzetno su jednostavni za rukovanje. Obezbeđen servis i podrska kako u garantnom roku tako i van njega.

Solarni sistemi za letnjikovce i zimske bašte

Zahvaljujući primeni novih tehnologija i kombinujući različite modele solarnih panela možemo da implementiramo solarne sisteme u bukvalno, sve delove vašeg objekata, kako bi vam obezbedili energetsku nezavisnost i potpuno uživanje u čarima vašeg doma, ne bitno od godišnjeg doba.

Solarni sistemi za fasade i objekte

Zahvaljujući primeni novih tehnologija i kombinujući različite modele solarnih panela možemo da implementiramo solarne sisteme (elektrane) u bukvalno sve delove vašeg objekata, čineći vaš objekat zelen i energetski nezavisan.

Prednosti ovakvih sistema su izuzetni; pored društveno odgovornog delovanja kompanije i primene zelene energije u svakodnevnom radu, finansijski efekat uštede električne energije je veoma značajan – pogotovo dugoročno posmatran.

Montaža može biti na fasadi objekta i zastakljivanje – gde celu fasadu pretvaramo u solarnu elektranu. Električna energija se potom koristi za napajanje objekta, čime objekat postaje energetski nezavisan, a troškovi električne energije anulirani ili značajno umanjeni.

Sve naše solarne elektrane izvodimo isključivo po sistemu ključ u ruke kako bi garantovali pouzdanost sistema u najdužem mogućem roku.

Kod ovakvih projekata razlikujemo dva osnovna modela solarnih panela:
Fasadne solarne panele

Solarni panel imitacija mermera

Panele za zastakljivanje

Solarni panel za umetanje u AL ram umesto stakla

Primeri montaže

Montaža na fasadi objekta i zastakljivanje – gde celu fasadu pretvaramo u solarnu elektranu. Električna energija se potom koristi za napajanje objekta, čime objekat postaje energetski nezavisan.

U zavisnosti od namene objekta i želje investitora transparentnost panela, odnosno providnost panela može se prozvesti u željenom procentu (da budu svetliji ili tamniji tj. da propuštaju više ili manje svetlosti u objekat).

Idealni su za sledeće namene:
 • Poslovne objekte
 • Tržne centre
 • Hotele
 • Sportske centre
 • Industrijske i poljoprivredne objekte
 • Sajmove
 • Železničke i autobuske stanice
 • Muzeje i galerije

Solarni sistemi za vikendice

Proizvodnja električne energije solarnih panela zavisi od lokacije na kojoj se paneli postavljaju, nagiba i orijentacije panela. Svaki konkretan sistem zahteva svoj proračun. Preporučuje se korišćenje štednih uređaja.

Izdvojili smo nekoliko osnovnih paketa sistema sa okvirnim cenama bez uračunatog pdv-a i troškova transporta i montaže.

Solarni sistem za korišćenje na vikendicama za svetlo, mobilni i TV

od 600 eura

Solarni sistem za korišćenje na vikendicama za rasvetu, mobilni telefon, TV na 12V i ostale manje potrošače u periodu osunčanosti.

Sistem je na 12V / 230V Max 160W / 250VA sa gel baterijama i obezbeđuje čist sinusni napon.

Sistem se sastoji od:

 • 1 solarni panel snage 170Wp (nemačkog proizvođača sa 10 godina garancije na 100% snage)
 • 1 solarnog gel akumulatora snage 100Ah/12V – koji su namenjeni isključivo za solarne sisteme
  (bezbedni su za ljudsku upotrebu, ne mogu da iscure i poseduju anti eksplozivni filter)
 • Jednog sinusnog invertora 250VA, 150W, maksimalna startna snaga 400W

Ovaj sistem ima zaštitu od struje kratkog spoja, preopterećenja, previsokog i niskog napona baterija i previsoke temperature.
Uređaj ima mogućnost prebacivanja podataka na računar, telefon ili tablet. Sistem namenjen za rad na 12V i 220Všć.

Solarni sistem za korišćenje na vikendicama LIGHT

od 1000 eura

LIGHT solarni sistem za korišćenje na vikendicama obezbeđuje dovoljnu količinu energije za napajanje potrošača kao što su rasveta, TV, frižider, radio, laptop, mobilni telefon.

Sistem je na 220V Max 320Wp / 1000W sa gel baterijama i obezbeđuje čist sinusni napon.

Sistem se sastoji od:

 • 2 solarna panela snage 160Wp (nemačkog proizvođača sa 10 godina garancije na 100% snage)
 • 1 solarnog gel akumulatora snage 120Ah/12V – koji su namenjeni isključivo za solarne sisteme
  (bezbedni su za ljudsku upotrebu, ne mogu da iscure i poseduju anti eksplozivni filter)
 • Jednog solarnog sinusnog invertora 1000W


Ovaj solarni sistem koristi se za napajanje rasvete, TV-a, frižidera i idealan je za vikendice. Može se koristiti za povezivanje sa vetrogeneretorima. Veoma je jednostavan za korišćenje. Praćenje i kontrola putem displeja, kao i povezivanje na računar putem instaliranja softvera. Poseduje zaštitu od prenapona, od obrnutog polariteta PV panela, preteranog pražnjenja baterija, kratkog spoja na strani potrošača i na strani PV panela, od povratne struje tokom noći, povišene temperature i preopterećenja.

Solarni sistem za VIKEND korišćenje na vikendicama

od 1500 eura

Solarni sistem za VIKEND korišćenje na vikendicama obezbeđuje dovoljnu količinu energije za napajanje potrošača kao što su rasveta, TV, frižider, radio, laptop, mobilni telefon, pumpa za vodu, povremeno manji kućni aparati u periodu osunčanosti.
Sistem radi na 220v i obezbeđuje cist sinusni napon.

Sistem je na 220V Max 560Wp / 2000W sa gel baterijama i obezbeđuje čist sinusni napon.

Sistem se sastoji od:

 • 2 solarna panela snage 270Wp (nemačkog proizvođača sa 10 godina garancije na 100% snage)
 • 2 solarna gel akumulatora snage 100Ah/12V – koji su namenjeni isključivo za solarne sisteme
  (bezbedni su za ljudsku upotrebu, ne mogu da iscure i poseduju anti eksplozivni filter)
 • Jednog solarnog sinusnog invertora 2000W


Ovaj sistem ima zaštitu od od prenapona, od obrnutog polariteta PV panela, od preteranog pražnjenja baterija, od kratkog spoja na strani potrošača i na strani PV panela, od povratne struje tokom noći, od povišene temperature i preopterećenja.

U toku dana energija ide direktno prema potrošačima zaobilazeći baterije, te se na taj način značajno povećava životni vek baterija. Zahvaljujući baterijama koje se nalaze u sistemu, sistem može da obezbedi preko 50 sati autonomije, bez bilo kakve dopune.

Solarni sistem za celodnevno korišćenje na vikendicama LIGHT

od 2500 eura

LIGHT solarni sistem za celodnevno korišćenje na vikendicama obezbeđuje dovoljnu količinu energije za napajanje potrošača kao što su rasveta, TV, frižider, pumpa za vodu, manji kućni aparati i alati, povremeno veš mašine, ringle – u periodu osunčanosti.
Sistem radi na 220v i obezbeđuje čist sinusni napon.

Sistem je na 220V Max 1120Wp / 3000W sa gel baterijama i obezbeđuje čist sinusni napon.

Sistem se sastoji od:

 • 4 solarna panela snage 270Wp (nemačkog proizvođača sa 10 godina garancije na 100% snage)
 • 2 solarna gel akumulatora snage 220Ah – koji su namenjeni za isključivo solarne sisteme (bezbedni su za ljudsku upotrebu, ne mogu da iscure i poseduju anti eksplozivni filter)
 • Jednog solarnog sinusnog invertora 3000W

U toku dana energija ide direktno prema potrošačima zaobilazeći baterije, te se na taj način značajno povećava životni vek baterija. Zahvaljujući baterijama koje se nalaze u sistemu, sistem može da obezbedi preko 80 sati autonomije, bez bilo kakve dopune.

Solarni sistem za celodnevno korišćenje na vikendicama

od 5500 eura

Solarni sistem za celodnevno korišćenje na vikendicama obezbeđuje bezbrižnu svakodnevnu potrošnju, bez štednje energije, za napajanje potrošača kao što su rasveta, TV, frižider, pumpa za vodu, usisivač, veš mašina, fen, računar, mikrotalasna rerna, bojler 2,5h dnevno i ostali mali kućni aparati.
Sistem radi na 220v i obezbeđuje čist sinusni napon.

Sistem je na 220V Max 2700Wp / 5000W sa gel baterijama i obezbeđuje čist sinusni napon.

Sistem se sastoji od:

 • 10 solarnih panela snage 270Wp (nemačkog proizvođača sa 10 godina garancije na 100% snage)
 • 4 solarna gel akumulatora snage 220Ah – koji su namenjeni i isključivo za solarne sisteme (bezbedni su za ljudsku upotrebu, ne mogu da iscure i poseduju i anti eksplozivni filter)
 • Jednog solarnog sinusnog invertora 5000W


U toku dana energija ide direktno prema potrošačima zaobilazeći baterije, te se na taj način značajno povećava životni vek baterija. Zahvaljujući baterijama koje se nalaze u sistemu, sistem može da obezbedi do 100 sati autonomije, bez bilo kakve dopune.

 • Mogućnost punjenja baterija preko solarnih panela, mreže ili agregata
 • Jednostavno upravljanje, programiranje preko tastera
 • RS-232 serijski interfejs za PC; konekcija sa PC preko USB-a

Punjači za električna vozila

Izdvajamo 3 osnovna tipa:

 1. Za kućnu upotrebu
 1. Za javnu upotrebu u poslovnim, komercijalnim i industrijskim objektima 
 1. Modele za Auto puteve i Benzinske stanice

Solarni sistemi po porudžbini

Proizvode se i montiraju po posebnom zahtevu za specijalne porudžbine. Različite su snage i vrste, kako bi se idealno uklopili u objekat na koji se postavljaju i zadovoljili tražene potrebe za električnom energijom.

Zvučne barijere kao solarne elektrane